PSD Tielt

Click here to edit subtitle

The Team Leader

Naam: Kenneth Desmet

Geboortejaar: 1992

Functie: Team Leader


Sinds ik mij beginnen verdiepen ben in Martial Art 3 – 4 jaar geleden heeft het altijd een speciale plaats in mijn leven in genomen. Van jongs af aan was ik een sport fanatiek en geloofde ik altijd in de visie dat iedereen wel ergens een talent had in sport of in het alledaagse leven. Iets was ze van nature goed kunnen en daardoor gefascineerd geraken. Alleen vind niet iedereen die specifieke hobby. Ik kan met trots en grote zekerheid zeggen dat ik dat gevonden heb in Martial Art. Ik ben nog nooit zo gefascineerd geweest door een bepaald iets in het leven dan door Martial Art. daarom vind ik het geweldig dat ik nu de kans krijg van mijn leraar, Jean Claude Soenens dat ik een unieke kans krijg om er op zo’n jonge leeftijd erin te mogen lesgeven en mijn kennis en fascinatie kan doorgeven/delen met andere personen. Voor mij is Martial Art meer dan en gewone hobby, het is een manier van leven en de visies en concepten die in Martial Art voorkomen grotendeels te kunnen doortrekken in het dagelijkse leven. Zoals Bruce Lee het zei ‘To me is Martial Art, honestly expressing yourself, through movements’

Om even daarop verder te gaan is Bruce Lee natuurlijk een van de grootste voorbeelden in Martial Art en heeft hij mij zoals velen anderen op een ongewone manier geïnspireerd om Martial Art te gaan beoefenen.

Zoals ik al eerder had vermeld was ik als kind echt een sportfreak zeg maar en probeerde ik heel veel verschillende sporten uit, Judo was daar uiteraard eentje van. Ik heb Judo beoefend van ongeveer mijn 9 jaar tot 10 jaar a 11 jaar en een oranje gordel daarin behaald.

Dan heeft een van mijn beste maten, Joery Declerck een club/programma ontdekt Progressive Self Defense geleid door Jean Claude Soenen die veel van dezelfde visies/concepten/principes deelde zoals Bruce Lee’s Jeet Kune Do en dat sprak me ook wel erg aan. Dus ben ik daar met Joery de ene workshop en seminarie na de andere beginnen volgen van Pencak Silat, Jeet Kune Do tot Thai en Kickboks en Knife Fighting. Ondertussen zat Joery ook al in de club. Ik woonde echter niet in Roeselare en vervoer was dan niet echt evident omdat de lessen altijd maar om 22 uur gedaan waren en ik geen trein of bus omdat uur terug naar huis kon nemen. Daarom kon ik daar dus niet trainen en bleef ik verder zoeken. Uiteraard bleef ik seminaries en stages verder volgen bij Jean Claude zijn organisatie en dan op een bepaald moment wanneer ik 17 was (ongeveer een jaar verder) had hij via gehoord dat er een Kungfu, een Ving Tsun club in Tielt was en dat heb ik dan inderdaad gevonden. Zo ben ik terecht gekomen bij Sifu Ming She waar ik 3 jaar vrij intensief heb getraind in de stijl waar het voor Bruce Lee ook allemaal mee begonnen was Wing Chun!

Nu sinds vorig jaar eind december (2011) is mijn Sifu in Wing Chun jammer genoeg gestopt met lesgeven vanwege zin studies voor dokter en zijn Chinees restaurant en gezin, enzovoort. Het leven zit vol keuzes en ik respecteer zijn keuze en zal hem altijd voor eeuwig dankbaar zijn voor zijn instructies.

 
Dus een goede maand later heb ik dan beginnen trainen bij Jean Claude omdat ik nu ook al een auto had en openbaar vervoer dus geen probleem meer was. Nu train ik bij hem ook maandelijks of soms 2 maal per maand privé en volg ik ook de gewone club lessen. Daarnaast ga ik ook nog altijd zoveel mogelijk naar seminaries en stages dat hij geeft en train ik ook regelmatig met maten en ga ik dus vanaf september beginnen lesgeven in Tielt gespecialiseerd in trapping (dichte afstand) en zelfverdediging.

 Mijn doel zal altijd zijn zoveel mogelijk kennis te verwerven en te delen met andere mensen en zorgen dat de Martial Art community in een positieve manier in België blijft stijgen en zelf te blijven groeien en beter te worden.Naam: Joery Declerck

Geboortejaar: 1991

Functie: Assistant 


Hoi,

Hoe ben ik in de wereld van Martial arts terechtgekomen ?

Ik zat op een punt van mijn leven waar ik een uitdaging nodig had.

Ik vroeg me af waarover ik onzeker was.

Toen kwam het in me op…


Ik besliste dat ik ging leren "vechten".

Na wat zoeken vond ik de website van umas.

Het was alles wat ik zocht een programma dat gebaseerd was op verschillende systemen.

En het belangrijkste het was realistisch dus geschikt het in echte situaties te kunnen toepassen !

Na de eerste lessen ging een wereld voor me open.
Ik was gefascineerd door de enorme diversiteit die ik ontdekte in de martial arts.
Als een spons wou ik zo veel mogelijk opnemen.

Niet alleen groeide ik qua techniek…
Maar ook op persoonlijk vlak !


Sindsdien heb tot het heden blijven het Progressive self-defense blijven volgen.

Echter met jaren heen heeft martial arts een diepere betekenis gekregen voor mij persoonlijk.


In 2012 is Kenneth Desmet een club begonnen.

Daar ik hem veel jaren persoonlijk ken en regelmatig met hem trainde.
Probeer ik mijn steentje bij te dragen.


Op deze manier kan hij bepaalde zaken voor te tonen die hij niet kan met een beginnende leerling.
Of kan ik met andere zaken meehelpen indien nodig.

Ik ben me ervan bewust dat ik een weg ben begonnen dat geen einde kent.
Maar ik ben onderweg met een open geest en dat is belangrijk.